A Szív Világnapja a Mikszáth téri Háziorvosi rendelőben is!

A Szív Világnapja 2000 óta minden szeptember utolsó vasárnapján kerül megrendezésre. Idén a Mikszáth téri Háziorvosi rendelő is csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez, mégpedig

ingyenes szűrővizsgálatokkal!

Előzetes bejelentkezés alapján várjuk kedves pácienseinket szeptember 23. és október 8. között vérnyomás- és vércukorszint mérésre, érszűkület vizsgálatra, ritmuszavar szűrésre.

A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában rengeteg rizikófaktor játszhat szerepet. Ezeknek a rizikófaktoroknak egy része biológiailag meghatározott, mint a magas vérnyomás, magas koleszterinszint és a cukorbetegség, de az életkor és a nem is számít. Az életmódunk is jelenthet kockázatot, így az elhízás, a mozgásszegény életmód, túlzott alkoholfogyasztás, valamint a dohányzás is rontja a hosszútávú kilátásainkat.

Nyilvánvalóan a korunkat nem tudjuk megváltoztatni, de a rizikófaktorok egy része szűrővizsgálatokkal időben felfedezhető, megfelelő életmóddal esetleg gyógyszerekkel befolyásolható, szinten tartható.

A szűrővizsgálatra az alábbi űrlapon tud jelentkezni:

Köszönjük a jelentkezést, munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot az időpont egyeztetés miatt!

Tegyünk együtt mindennapi egészségünkért ingyenes szűrővizsgálatokkal!

Az új cipő és az új énünk

Amikor változtatni szeretnénk magunkon, az pont olyan, mint amikor veszünk egy új cipőt. Két út van, bár mindkét út eleje együtt indul… Megvettük az új cipőt, a gyönyörűséget… Alig várjuk,

Tovább olvasom »