Mentálhigiénés támogatást indítunk!

“Takács Zsuzsa vagyok, tréner, tanácsadó, coach

Mi is az egészség? Általában azt gondoljuk, az az állapot, amikor nem vagyunk betegek. Szerintem nem. Szerintem az az állapot, amikor fizikailag is és lelkileg is jól vagyunk. Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a fizikai egészség egyik alapja a mentális jóllét. Érdemes elgondolkodni, hogy ez utóbbira fordítunk-e kellő figyelmet. Ebben a gyorsan változó világban egyre több stressz ér bennünket, egyre nagyobb a nyomás, egyre többet szorongunk. A stressz káros hatásai testi-lelki egészségünkre egyre gyakoribbak, de ezek megelőzhetők. Rajtunk múlik, hogy a minket érő stresszt barátunkká, erőforrásunkká tesszük vagy pedig legyőzhetetlen ellenségünkké válik.”

Szakterületem a mindennapi stresszhelyzetekkel való megküzdés képesség fejlesztése, a lelki egészség megőrzése és a kiégés megelőzése. Ezekhez sokszínű, a mindennapokban egyszerűen elvégezhető módszereket, gyakorlatokat mutatok a hozzám fordulóknak.

Tömören: segíteni tudok abban, hogy jobban érezd magad a bőrödben.

Az egyéni konzultáció mentálisan egészséges emberek részére javasolt, igénybe vétele nem minősül terápiának. A közös munka megkezdésének előfeltétele minden esetben egy négyszemközti beszélgetés, melyet online vagy telefonon is lefolytathatunk.

Várom azok jelentkezését, akik úgy érzik, hogy egy jó beszélgetés egy segítővel sokat jelentene ahhoz, hogy mentálisan jól legyenek. 

A mentálhigiénés tanácsadásra a mental3gen@gmail.com címre vagy programunk központi postafiókjába, az info@legyekjol.hu címre írva tudsz jelentkezni!

Mi a hosszú, egészséges élet titka?

Az embereket mindig is foglalkoztatta, hogy mi a hosszú élet titka, keresték a csodaelixírt, a fiatalság forrását, gyümölcsét. A mai rohanó világunkban meg különösen szeretnénk megállítani és visszafordítani az időt, az “anti-aging” kifejezésre például 312 millió találat van az interneten. Sokak vágya, hogy jó lenne sokáig fiatalnak maradni, jól kinézni, sokáig fitten és egészségben élni…

Tovább olvasom »

Hidratálj okosan!

Úszom a boldogságban -hallottuk már ezt a kifejezést, ugye? De miért is beszéljünk róla most a hidratáció kapcsán? Ahogy a boldogság sem jön magától, így a megfelelő hidratáltságunkra is érdemes odafigyelni és tenni érte. Szervezetünk kb. 55-60 %-a víz, mivel nincs folyadékraktára, a felesleget pedig a vese kiválasztja, így MINDEN NAP gondoskodnunk kell a folyamatos

Tovább olvasom »

Sporttáplálkozás, nemcsak sportolóknak versenyidőszakra!

Sporttáplálkozás, nemcsak sportolóknak versenyidőszakra!  Egy átlag felnőttnek, hetente legalább háromszor 30–45 perc sportolásra lenne szüksége. Aki ezt rendszeresen megteszi az előbb-utóbb jelentkezik egy-egy versenyre, megmérettetésre. Azonban ahhoz, hogy teljesítményed a lehető legjobb legyen tisztában kell lenned azzal, hogy hogyan táplálkozz a megmérettetés előtti időszakban. Így készültünk néhány jó tanáccsal a versenyt megelőző napokra és a

Tovább olvasom »