Mentálhigiénés támogatást indítunk!

“Takács Zsuzsa vagyok, tréner, tanácsadó, coach

Mi is az egészség? Általában azt gondoljuk, az az állapot, amikor nem vagyunk betegek. Szerintem nem. Szerintem az az állapot, amikor fizikailag is és lelkileg is jól vagyunk. Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a fizikai egészség egyik alapja a mentális jóllét. Érdemes elgondolkodni, hogy ez utóbbira fordítunk-e kellő figyelmet. Ebben a gyorsan változó világban egyre több stressz ér bennünket, egyre nagyobb a nyomás, egyre többet szorongunk. A stressz káros hatásai testi-lelki egészségünkre egyre gyakoribbak, de ezek megelőzhetők. Rajtunk múlik, hogy a minket érő stresszt barátunkká, erőforrásunkká tesszük vagy pedig legyőzhetetlen ellenségünkké válik.”

Szakterületem a mindennapi stresszhelyzetekkel való megküzdés képesség fejlesztése, a lelki egészség megőrzése és a kiégés megelőzése. Ezekhez sokszínű, a mindennapokban egyszerűen elvégezhető módszereket, gyakorlatokat mutatok a hozzám fordulóknak.

Tömören: segíteni tudok abban, hogy jobban érezd magad a bőrödben.

Az egyéni konzultáció mentálisan egészséges emberek részére javasolt, igénybe vétele nem minősül terápiának. A közös munka megkezdésének előfeltétele minden esetben egy négyszemközti beszélgetés, melyet online vagy telefonon is lefolytathatunk.

Várom azok jelentkezését, akik úgy érzik, hogy egy jó beszélgetés egy segítővel sokat jelentene ahhoz, hogy mentálisan jól legyenek. 

A mentálhigiénés tanácsadásra a mental3gen@gmail.com címre vagy programunk központi postafiókjába, az info@legyekjol.hu címre írva tudsz jelentkezni!

Oltás kisokos 3. rész – podcast

minden, ami a koronavírus vakcinákról tudható – 3. rész 3. oltás, kell vagy nem kell? Kinek célszerű beadni, mi az az ellenanyag szint, és mit befolyásol ez? Mire mit érdemes oltani, hogyan lehet jelentkezni rá, és a legjobb tudomásunk szerint minden, ami a 3. oltás kapcsán fontos lehet.. Ezekről beszélget Vada Gergely, a legyekjol.hu kiadóvezetője

Tovább olvasom »

A jó ,a rossz, és a csúf-avagy a zsírsavak táplálkozás élettani jelentősége

A zsírok szerepe a szervezetben A zsírok szerepe meghatározó és a napi energia bevitelünk 30%-át ebből is szükséges fedeznünk. Miben segítenek a testünknek? szükségesek a sejthártya felépítéséhez energiaforrásul szolgálnak a szervezet számára segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását (A,D,E,K) állandó szinten tartják a testhőmérsékletet szükségesek egyes hormonok működéséhez, és a D vitamin képződéséhez az elfogyasztott

Tovább olvasom »

Így válassz okoseszközöket az egészséged védelmében

Manapság okostelefonunk vagy különféle testen viselhető eszközeink segítségével viszonylag pontos képet kaphatunk arról, hogy mennyire éljük egészségesen az életünket. Ám a különféle kütyük és telefonos alkalmazások tengerében nehezen igazodunk el: nehéz pontosan látni, hogy melyik eszköz mire való és mennyire megbízható. Az okoseszközök piaca évek óta robbanásszerűen bővül és ma már szinte nincs olyan mobiltelefon

Tovább olvasom »